Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Κύριε Πρωθυπουργέ ! Δίκαιη Ορθή και βάση του Συντάγματος λύση ζητούν οι συγγενείς και φίλοι των ΕΜΘ


Κ. Πρωθυπουργέ,
Είμαι συγγενής (1) Εθελοντού Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) στην ΠΑ,ΠΝ,ΣΞ (2) ο η οποίος έχει πολλά χρόνια υπηρεσίας.
Έχουμε βαρεθεί να τον βλέπουμε με τα ίδια διακριτικά βαθμού επί πολλά έτη.
Δεν γνωρίζαμε πού οφείλεται αυτό, αν δηλαδή ήταν κανένα απείθαρχο και κακοποιό στοιχείο ή ήταν αυτό που λέει, ότι δηλαδή δεν προβλέπεται προαγωγή για την κατηγορία του.
Τον ίδιο προβληματισμό είχαν και οι συγγενείς και οι φίλοι μας που θεωρούσαν ότι έχει προβλήματα με την υπηρεσία και γι’ αυτό δεν προάγεται, αφού κάθε υπάλληλος και κάθε στρατιωτικός έχει προαγωγική εξέλιξη.
Αναγκάσθηκα να απευθυνθώ σε συναδέλφους του και σε γείτονά μας Αξκο Εν ενεργεία και τότε με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι όταν μπήκε στο Στράτευμα (3) θα είχε εξέλιξη και θα γινόταν Αξκος γιατί είχε προσόντα, ανήκει στην κατηγορία των «παρακατιανών» του στρατεύματος που με 35 χρόνια υπηρεσίας θα πάρει μόνο τρεις βαθμούς και ποτέ δεν πρόκειται να γίνει Αξκος.
Πληροφορήθηκα ακόμα ότι κατηγορία γυναικών Εθελοντριών όπως μου είπαν και άλλη κατηγορία Υπαξκων Εθελοντών νεότεροι τους και με λιγότερα χρόνια υπηρεσίας με τα ίδια προσόντα προάγονται σε Αξκους και τους έχουν υποσκελίσει ιεραρχικά.
Κύριε Πρωθυπουργέ ,
Επειδή στεναχωρήθηκα πολύ με τα όσα άκουσα, επικοινώνησα με γονείς συναδέλφων ΕΜΘ και διαπίστωσα αγανάκτηση και πικρία για την αδικία που έγινε και συνεχίζεται εις βάρος των Εθελοντών Μακράς Θητείας.
Δεν ξέρουμε τι άκρες και τι διασυνδέσεις πολιτικές ή μη είχαν οι Εθελόντριες και οι Εθελοντές Υπαξκοι και εξελίσσονται σε Αξκους.
Πληροφορήθηκα βέβαια ακόμη ότι το θέμα της προαγωγικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας έχει τεθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και ο προηγούμενος Υπουργός Άμυνας είχε επιφυλαχθεί για την επαναφορά του.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Οι υπηρετούντες σήμερα Εθελοντές Μακράς Θητείας αριθμούν περί τις 20.000, με τις οικογένειές τους αριθμούν περί τις 100.000.
Η προαγωγική τους εξέλιξη αντίστοιχη με των Εθελοντριών Υπαξκων και των Εθελοντών, η οποία δεν έχει καμία οικονομική επίπτωση διότι λαμβάνουν μισθολογική προαγωγή επόμενου βαθμού, αλλά μόνο ηθική αποκατάσταση και αξιοπρεπή αντιμετώπιση τους, θα τους απαλλάξει από τον βραχνά της αδικίας και της απαξίωσης που φωλιάζει στις καρδιές τους για πολλά έτη.
Παράλληλα δε με αναπτερωμένο το ηθικό θα πολλαπλασιάσουν την υπηρεσιακή τους απόδοση.
Εύλογο ότι η Κυβέρνηση που θα τους βγάλει από το τέλμα της απαξίωσης θα τύχει της αντίστοιχης ευγνωμοσύνης τους.
Σας εύχομαι υγεία, ορθή και δίκαιη κρίση.

Με τιμη
(4)
ΟΔΗΓΙΕΣ
      1. Αναγράφεται ο αντίστοιχος αποστολέας συγγενικού ή φιλικού προσώπου για την μη παράβαση ιεραρχίας από ΕΜΘ ή Εν ενεργεία Στρατιωτικο γενικά.
        (2)και (3) Αναγράφεται ο αντίστοιχος Κλάδος που υπηρετεί
        (4) ΥΠΟΓΡΑΦΗ και ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕΑ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΑΚΕΛΟΥ
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΝΣΗ ,ΤΚ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΟΛΗ
ΔΝΣΗ ΠΑΡΑΛΗΠΤΗ
ΩΣ Ακολούθως
Κ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
κ. Α. ΣΑΜΑΡΑ Μέγαρο Μαξίμου
            Ηρώδου Αττικού ΤΚ 10674
            ΑΘΗΝΑ

Γ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ